5й день народження “Drzewo”

 

5й день народження “Drzewo”

Нажаль, теперішня епідемічна ситуація не дозволяє нам організувати вечірку. Зрештою, ніщо не заважає нам традиційно підвести підсумки того, що вдалося реалізувати за рік.

У серпні наш Центр переїхав у новий офіс. Завдяки підтримці Фундації “Wolność i Demokracja” нам вдалося зробити ремонт.

 

11-17 серпня 2019 року члени Польського Культурно-Освітнього Центру “Drzewo” приймали участь в драмовій академії лідерства “Дивись в даль” в Івано-Франківську. Дуже приємно, що в статті Данути Стефанко згадується і наша організація.

 

07.09.2020 Національне Читання. До нас завітала консул Барбара Качмарчик – представник Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові. Для нас це велика честь та неабияка приємність.

 

27-29 вересня в Запоріжжі відбулася перша регіональна зустріч у рамках V Форуму молодих поляків в Україні. У зустрічі взяла участь представниця Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові віцеконсул Анна Шуляковська.

 

09.10.2019 Завдяки підтримці Фундації “Wolność i Demokracja” спільно з Культурно-Освітнім Товариством Полоністів „Krok Pierwszy” ми зреалізували проект „Łączy nas polski”, подорож до м. Дніпро.

 

24-28.11.2020 XIV Дні Польського Кіно в Харкові.

 

29.11.2019 Вечір ворожінь на Андрія.

 

Протягом року відбулось 27 зустрічей розмовного клубу, частина з них відбулася онлайн. На останній зустрічі 2019 року учасники робили і прикрашали кам’яниці з пряників.

 

 

20.02.2020r. ми святкували Жирний Четвер. Спільно з віцеконсулом Барбарою Качмарчик розмовляли про традиції, пов’язані з цим днем, про історію свята і про величезні черги за пончиками.

 

14.04.2020р. за ініціативою Ілони Ласоти і Марти Бонарек-Сохи (вчительок з організації ORPEG, працівниць Всеукраїнського Координаційно-Методичного Центру Навчання Польської Мови та Культури в Дрогобичі) та в співпраці з Польським Культурно-Освітнім Центром “Drzewo” були організовані великодні онлайн майстер-класи.

В майстер-класах взяли участь:

  1. Польським Культурно-Освітнім Центром “Drzewo” (Харків);
  2. Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «МІСТ НАДІЇ»;
  3. Клуб польської культури ім. Генриха Сенкевича (Енергодар);
  4. Дитячий клуб “Polak Mały” (Харків);
  5. Спільнота Полоністів “Krok Pierwszy” (Дніпро);
  6. Товариство Польської Культури ім. Св. Яна Павла II (Запоріжжя);
  7. Польське Культурно-Освітнє Товариство “Відродження” (Бердянськ);
  8. Курси польської мови при Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця.

Ми вперше спробували організувати таку маштабну подію і скромно можемо сказати, що нам це вдалося.

У нас було понад 100 учасників!!!

 

Ми безмежно горді і неабияк тішимося! Наша учениця Олена Кутя здобула 1 місце у літературному конкурсі ”Моя подорож до Польщі”, організованим Генеральним Консульством Республіки Польща в м.Харкові.

 

З нагоди Дня полонії і поляків за кордоном ми зняли відео-привітання.

 

 

08.11.2019 наша вчителька Олена Раковська взяла участь у конференції „Dwie ojczyzny – integracja sprawności i podsystemów języka”, яка відбулась у Київі.

 

Зазвичай курси підвищення кваліфікації проводяться в Трускавці, а в цьому році вони відбулися онлайн. Зрештою, така форма навчання теж має свої переваги.

 

30.05.2020 наші вчительки брали участь у викладі prof. dra hab. Grzegorza Nowika „Zanim złamano „Enigmę” rozszyfrowano „Rewolucję”. Polski radiowywiad podczas wojny z bolszewicką Rosją 1918–1920”.

 

29.06-10.07.2020 наші вчительки приймали участь в методичних онлайн курсах з польської мови для вчителів з-за кордону, організованих Інститутом Польської Філології Краківського Педагогічного Університету.

Ми постійно намагаємося збагачувати бібліотеку. Щиро дякуємо Фундації „Pomoc Polakom na Wschodzie” (Kresy) за допомогу в поповнені бібліотеки та Ілоні Ласоті за допомогу в переказі книжок.

 

Нажаль, 04.06.2020 наш офіс досить сильно затопило, ми й досі сушимо стіни та невдовзі почнемо робити ремонт.

На нашу діяльність дуже вплинув карантин, однак ми не втрачаємо оптимізму. Усі заплановані події терпляче чекають на реалізацію. Життя кожного з нас зазнало змін і найважливіше – це вміти пристосуватись до нових умов.

На нас чекає ще багато цікавих заходів, запрошуємо усіх охочих. Участь у розмовному клубі, святах, урочистостях, вечорах настільних і освітніх ігор безкоштовна. Запрошуємо користуватися нашою бібліотекою і просто в гості, на вас завжди чекають кава та чай.

Є у нас і дуже велика приємна несподіванка, про яку незабаром повідомимо.